Чому каву п’ють із водою?

Кава… Хто не знайомий з цим чудовим напоєм? Перші згадки про нього відносяться до XV ст. Люди здогадалися вживати в їжу плоди дикорослого кавового дерева в області Каффа (сучасна Ефіопія). Багато століть зерна цього дерева просто жували, і тільки в давній арабо-мусульманській культурі кава набула вигляду гарячого напою. А назва населеного пункту закріпилася за напоєм і стала міжнародною.

Кофеїн, що міститься в зернах, має підбадьорливу дію. На недовгий час кава стимулює обмін речовин, швидкість реакції, загострює пам’ять і підвищує працездатність.

Саме підбадьорливі властивості кави роблять цей напій таким доречним на початку дня. Чашка ароматної кави прикрасить будь-якого ранку! Але як правильно пити каву?

У багатьох культурах міцну каву подають зі склянкою води. Між іншим, таким чином пити каву вперше почали греки, турки пізніше лише запозичили традицію. Ймовірно, це пов’язано зі спекотним кліматом Греції, де прийнято запивати водою будь-яку страву трапези. Тим не менш, мало хто уявляє собі «каву по-турецьки» без склянки холодної кип’яченої води.

Однак навіть у сучасній Греції та Туреччині не кожен п’є міцну каву, запиваючи її прохолодною водою, з одного боку. З іншого боку, прохолодну кип’ячену воду зараз подають не лише до традиційної кави турецькою.

Для чого подається вода до кави? Вважається, що ковток води після ковтка гарячої міцної кави дозволяє зняти гіркоту напою і повністю насолодиться її смаком. Також ковток води дозволяє зняти навантаження на серце, особливо у спекотний день, та зберегти білизну зубів.

Воду потрібно пити маленькими ковтками, не розбавляючи кави холодною водою і не випиваючи залпом цілу склянку.
Наші поради дозволять вам повністю насолодитися смаком і ароматом кави.