Як робити фігурки з марципану

Вироби з марципану смачні, легкі у приготуванні та дуже гарні. Готують марципан зі свіжого мигдалю та цукрової пудри. Тому його можна використовувати у дитячій кулінарії.

Марципан є досить пластичною масою, що має світло-жовтий відтінок з сильним запахом мигдалю. При приготуванні фігурок треба пам’ятати, що марципан не можна довго м’яти руками, інакше він стане липким та непридатним для подальшого використання. У цьому випадку краще додати цукрову пудру дрібного помелу.

Змастити руки пудрою, покласти її трохи в самий шматочок і ретельно обваляти його в цукровій пудрі. Після цього марципан можна знову використовувати для ліплення.

Готовий марципан можна пофарбувати барвниками. Для чого в окремій ємності розбавити харчовий барвник. Зробити всередині маси поглиблення і вводити барвник потроху, поступово досягаючи потрібного кольору. Замісити. Потім, маленький шматочок додати більшого і знову замісити і так продовжувати, поки вся маса не стане однорідного кольору. З марципану добре виходять фігурки звірів, квітів, людей, якими можна прикрасити будь-яку випічку.

Можна виліпити фрукти, овочі, ягоди. Щоб отримати схожість із справжніми продуктами, марципанові фігурки підлягають спеціальному ограновуванню. Для отримання шкірки як у лимона, марципанові цитруси злегка натирають на тертці, а полуницю в цих цілях тримають на пару і теж злегка натирають. Створити ефект зерен у ягоді можна шляхом впровадження в дірочки маленьких крихт від горіхів. Живці замінюють гвоздики. А щоб надати гладкість і блиск, можна вдатися до пари.

Овочі можна готувати різними способами, наприклад, картоплю обвалюють у какао, роблять очі паличкою. Капусту складають за допомогою розкатаних у пласт, товщиною 3 мм, марципанових частин і також фарбують барвником. Можна  приготувати кабачок, шляхом розфарбовування його в різні кольори, щоб досягти подібності зі справжнім.

Фігурки з марципану завжди займуть гідне місце на святковому столі, здивують гостей та прикрасять будь-який кондитерський виріб!