Крафтові напої та страви

Цікава і свіжа тенденція «крафту» у всьому: посуд, келихи та напої. Це не тільки модне явище, але і креативний підхід для скорочення витрат. Ціни на імпортні продукти в Росії та Україні постійно зростають, а до 2019 року різниця вже стала майже в 3 рази. Ще кілька років тому ресторатори, які хотіли залишитися на ринку, переглянули варіанти свого меню та постаралися перейти на ті продукти, які могли собі дозволити собі в нових умовах.

Падіння національних валют призвело до внутрішньої реорганізації ресторанів та активної переробки меню. Але воно ж і стало причиною переходу на локальні продукти, причому не тільки економ, а й преміум-сегменту.

Локальні продукти — чудова альтернатива імпортним аналогам. Якщо раніше ресторатори рідко дивилися у бік місцевих фермерів, то зараз настав їхній час. З урахуванням непідйомних цін раніше завищені розцінки локальних виробників виглядають зараз, як вкрай вигідна співпраця.

З’явилася велика кількість нових пивоварень і навіть крафтового бренді, віскі, джину і, звичайно ж — настоянки, безліч різноманітних видів. Зараз тільки найледачіший не додає собі в карту бару пару видів міцного «домашнього» алкоголю. Самі настоянки найчастіше робляться на основі горілки або того ж крафтового віскі з додаванням різних соків та сиропів. Подаються, як у гарячому, так у холодному вигляді, залежно від пори року. Собівартість такої порції в 50 грам становить 15-20 рублів (5-6 гривень), а в меню вони виставлені в районі 100-150 рублів (35-50 грн.).