Спеції та приправи для суші

Сьогодні суші і роли користуються великим попитом по всьому світу. Ця страва кожен день набуває нових шанувальників незалежно від віку, статі або соціального статусу. Цьому є багато причин, серед яких не тільки корисні властивості інгредієнтів, а й специфічні смакові характеристики, які відрізняються своєю багатогранністю. Досягти такої варіативності смаків вдається також завдяки використанню традиційних японських приправ, які не додаються до страв, а подаються вже з готовою стравою, щоб кожен міг сам визначати смак своєї страви.

Спеції та приправи — це те, що надає унікальності і оригінальності кожній національній кухні. У французів є прованські трави, у італійців — орегано і базилік, а в Японії — імбир, кунжут, васабі і хризантема. Команда KILOGRAMM SUSHI PROJECT, що знається на автентичній японській кухні, розповідає про традиційні японські приправи та їх роль у японській національній кухні, зокремо у приготування суші (https://kilogramm.com.ua/zhytomyr/).

Імбир

Це обов’язкова приправа, яка має бути на столі з японською кухнею! Без імбиру не подаються жодні суші і роли в будь-якій країні світу. Імбир — це візитна картка японської кухні. Тонко нарізаний маринований корінь імбиру вже декілька століть є незмінним супутником будь-яких суші та ролів на кожному японському столі. Його додають більше не в якості приправи, в якості “очищувача смаку”, адже завдяки йому очищуються смакові рецептори, що дозволяє повністю насолодитись смаком кожного нового ролу.

Кунжут

Кунжут, він же сім-сім, використовується в японській кухні повсюдно. Його додають до соусів, підливи або оцту, а також кунжут віджимають для виробництва масла. Кунжут — це рід трав’янистої рослини, який включає в себе 10 видів. Серед них — рослини з чорними і білими насінням. Чорний кунжут має більш виражений смак, ніж білий, тому користується більшою популярністю. Насінням кунжуту часто посипають роли, суші та використовують його в салатах й інших стравах.

Міцуба

Ця приправа — аналог знайомої нам петрушки, але з більш тонким ароматом. У багатьох стравах японської кухні використовується міцуба, трилисник на довгому тонкому стеблі. Ця приправа багата на вітамін С і каротин, завдяки чому нормалізує роботу шлунка. До речі, назва однієї з японських марок автомобілів має спільний корінь з назвою цієї приправи — вже здогадались про що мова?

Васабі

Це японський хрін, що набагато гостріший, ніж європейський. Приправа подається до суші і ролів та часто використовується в рецептах гарячих страв. Завдяки своїм протизапальним та протипаразитарним властивостям, васабі здобув популярність серед японців ще декілька століть тому. Саме завдяки йому в місцевій національній кухні не боялись вживати рибу та морепродукти сирими, знаючи, що японський хрін вбереже від будь-яких небажаних наслідків.

Хризантема

В японській кухні хризантема є настільки ж їстівною рослиною, як в болгарській троянда. Біологи нарахували на нашій планеті 29 видів хризантеми. Японці — не єдиний народ, який використовує цю квітку в кулінарії. Хризантема входить до складу багатьох рецептів китайської та корейської національних кухонь. Багата палітра відтінків пелюсток дозволяє використовувати хризантему в надивовижу вишуканих салатах, робити з неї настоянки і навіть вино. Хризантема яскраво демонструє основний принцип японської кухні — гармонію краси і смаку.

Замовити справжні японські суші можна вже сьогодні — для цього просто зателефонуйте до Кілограм або зробіть замовлення на нашому сайті і за лічені хвилини наші кур’єри доставлять Ваш улюблений суші-сет в будь-яку точку Житомира! (https://kilogramm.com.ua/zhytomyr/seti/)

KILOGRAMM SUSHI PROJECT — найкраща доставка суші в твоєму місті!